چند توصیه‎ مهم برای ضدعفونی در سبزیجات

  اهمیت سلامت میوه و سبزی مصرف شده به قدری است که همگان دقت لازم را درشستشو به کار می‌گیرند سبزیجات و میوه ها از جمله گروه  های غذایی هستند که چون سرشار از ویتامین ها، پروتئین ها و غیره هستند توصیه گردیده است که روزانه ۲ تا ۳ وعده مصرف شوند.سبزی ها و میوه ها با وجود اینکه دارای فواید بسیار زیادی هستند ولی در مقابل عدم دقت در نحوه شستشوی آن ها یک تهدید جدی برای سلامتی بدن محسوب می شود، تا جایی که اگر شستشوی آن ها به درستی انجام نشود به قیمت از دست دادن سلامتی انسان ها تمام می شود.بیماریها و مسمومیت های ناشی از مصرف سبزیجات و میوه های آلوده باعث بروز انواع بیماری های عفونی خطرناک می شود که اگر به درستی درمان نشوند به مرگ منجر می گردند. و به همین دلیل برای حصول از ضد عفونی شدن میوه و سبزی روشهایی در بین مردم رایج شده است که لازم است توضیحاتی در رابطه با آن داده شود.

شستشوی مورد تایید وزارت بهداشت با توجه به استفاده از سموم دفع آفات که در باغداری و کشاورزی استفاده می شود شامل چهار مرحله می باشد که در زیر بیان می گردد:

  1. پاک سازی: این مرحله شامل جدا کردن تمامی برگ های اضافه، چوب ها و گل و لای های موجود در بین سبزی می باشد.
  2. انگل زدایی: شستن سبزی و میوه توسط مواد ضدعفونی کننده
  3. میکروب زدایی: مرحله دوم ضدعفونی محصولات توسط محلول های ضدعفونی
  4. آب کشی نهایی: در این مرحله به وسیله آبکشی که انجام می شود اثرات مواد شیمیایی کاملا از بین می رود.

آیا نمک خاصیت انگل زدایی و میکروب زدایی دارد ؟
اولین و عمومی ترین روش، استفاده از نمک در شستشو می باشد که مدیر آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رابطه با نمک گفت: نمک خاصیت انگل زدایی و میکروب زدایی ندارد اما توانایی بسیار خوبی برای خارج کردن سموم آفت کش سطحی از سبزی ها و میوه ها دارد.

  با آزمایش هایی که در آزمایشگاه کنترل غذا و دارو دانشگاه انجام گرفت به نتایج جالبی بدست آمده  آن هم اینکه استفاده از یک تا دو قاشق غذاخوری نمک داخل سینک ظرفشویی پر از آب، می تواند تا حد زیادی سموم آفت کش سطحی را از میوه و سبزی خارج کند زیرا از نظر علمی نمک، حالت قطبی شدن آب را زیاد تر می کند و این کار باعث می شود سموم و آفت کش ها به راحتی در محلول آب و نمک حل شده و از سبزی ها و میوه ها جدا شوند.

توصیه ‎های مهم برای انگل زدایی در سبزیجات :
 وزارت بهداشت برای انگل زدایی استفاده از چند قطره مایع ظرفشویی را توصیه می کند و باید بدانید ترکیبات مواد شوینده در همه جای دنیا تحت قوانین خاص و بسیار سختگیرانه تهیه می شود اگر ترکیبات مایع ظرفشویی می توانست سرطان زا باشد طی سالها و پس از استفاده مداوم باید شاهد همه گیری سرطان بودیم در حالی که سالهاست در سراسر جهان از این مواد استفاده می شود و چنین مشکلی گزارش نشده است.

مدیر آزمایشگاه کنترل غذا و دارو ادامه داد: کف تولید شده توسط مایع ظرفشویی و غوطه وری سبزی ها به مدت سه تا پنج دقیقه در کف آ ب، نه جذب آن چنانی دارد و نه می تواند سرطانزا باشد؛    تنها عواملی که می توان تخم انگل را از روی سبزیجات کاهو و کلم جدا کند، همین کف حاصل از مایع ظرفشویی است.استفاده از مایع های موسوم به ضدعفونی کننده یا همان ترکیبات کلر دیگر راهکار همشهریان برای ضدعفونی کردن سبزیجات است.

   کلر هم که با نام های تجاری مختلف برای ضدعفونی و گندزدایی استفاده می شود جای نگرانی نیست این ترکیبات به نحوی تهیه شده اند که کلر موجود در آن ها پس از ضدعفونی سبزی خیلی زود در آب حل و از آن جدا می شود.
  

Image: 

آدرس :تهران جنوب به شمال اتوبان نواب قبل از پل کمیل ساختمان کالای پزشکی ایران (اقاقیا)واحد ۱۲۲

شرکت پیشگامان طب اقاقیا

 

تلفن همراه:  , ۰۹۱۲۵۴۶۷۱۴۲

ایمیل: ptaghaghia@gmail.com

وب سایت: www.ptaghaghia.ir