۳ ویژگی مهم  ملحفه پارچه ای بیمارستانی و انواع آن

بیمارستان یکی از مکان هایی است که باید ملحفه های تخت خواب آن مرتب شست و شو شود. از شخصی که سرما خوردگی ساده دارد و برای آمپول زدن روی تخت دراز می کشد تا شخصی که دچار شکستگی و خون ریزی در ناحیه ای از بدن خود شده است و برای بخیه زدن بر روی تخت دراز می کشد و به سبب خون ریزی ملحفه ها رو کثیف و آلوده می کند هر دو باعث آلودگی ملحفه می شوند و نیاز به شست و شوی ملحفه را افزایش می دهند. مسلما اگر ملحفه غیر قابل شست و شو باشد در آن صورت پس از هر بار لک و کثیف شدن ملحفه، باید ملحفه به طور کامل تعویض شود و هزینه های گزافی روی دست بیمارستان باقی می گذارد. عمدتا ملحفه های مورد استفاده در بیمارستان ملحفه های قابل شست و شو هستند و همچنین الیاف به کار رفته شده در آن ضد حساسیت هستند و بیماران را دچار مشکل نمی کنند. در کنار این موارد ملحفه های به کار رفته در اتاق عمل که نقطه ی حساسی در بیمارستان است باید کاملاً خاص باشد. البته ملحفه های یک بار مصرف هم در برخی از بیمارستان ها وجود دارد که قیمت پایین تری دارند و تعویض آن ها توجیه اقتصادی دارد . انتخاب جنس ملحفه بسیار مهم و قابل توجه است به دلیل اینکه تاثیر مهمی در راحتی و آرامش بیمار دارد.

انواع  منسوجات و پارچه بیمارستانی :

  1. پارچه تترون
  2. پارچه ترگال ساده
  3. پارچه ترگال کجراه
  4. پارچه فلامنت فلامنت
  5. پارچه فلامنت پنبه
  6. پارچه ویسکوز ویسکوز ساده و طرحدار
  7. پارچه اسپان باند یا بی بافت
  8. پارچه اس ام اس ( sms )
  9. پارچه های ملحفه ای
  10. پارچه برزنت بیمارستانی
  11. پارچه های پرده ای

ویژگی های  ملحفه پارچه ای بیمارستانی :

۱- مقاوم در برابر پارگی
۲- لطیف 
۳- دوام بالا

چرا از پارچه های خاص برای پوشش های بیمارستانی استفاده می شود؟

مهم ترین و اصلی ترین هدف از پوشیدن روپوش در محیط های درمانی، داشتن حفاظی بدنی در مقابل خطرات احتمالی است. در مرحله بعد با توجه به جامعه هدف، کادر پزشکی، پرستاری و اتاق عمل، روپوش ها دسته بندی می شوند.
روپوش های پزشکی معمولا سفید رنگ و بدون هرگونه تزیینات و تجملات هستند. اما رنگ سفید روشن باعث تنگی و انقباضات چشمی می شود. از این رو کادر اتاق عمل معمولا از روپوش آبی و سبز استفاده می کنند. همچنین رنگ سبز با تضادی که ایجاد می کند، سبب می شود که حواس جراح از رنگ قرمز (رنگ خون) پرت شود. اگر جراح مدام به رنگ قرمز نگاه کند، به مرور حساسیت خود را نسبت به این رنگ از دست می دهد که ممکن است هنگام عمل خطراتی برای بیمار به همراه داشته باشد. در بخش کودکان، به منظور القای حس شادی و راحتی، معمولا روپوش هایی رنگی استفاده می شود.

روپوش های پزشکی معمولا یک تکه یا دو تکه و از جنس پلی استر یا پنبه هستند. از لحاظ جنس، روپوش باید مقاوم و راحت باشد و مانع حرکت سریع نشود. پارچه آن باید در مقابل شستشوی روزانه، مقاوم باشد و به راحتی اطو شود.
کادر درمانی به ضرورت شغل خود باید هر لحظه آماده نشان دادن بهترین عکس العمل باشند. بنابراین لباسی تنگ یا گشاد، دست و پاگیر خواهد بود.
البته به فراخور حال بیمار و همچنین راحتی کادر درمانی، مراکز درمانی تلاش می کنند، بهترین خدمات را ارایه دهند و به دنبال بهترین روپوش برای پرسنل خود هستند.

ضدعفونی کردن لباس های بیمارستانی و بهداشت محیط در رختشویخانه :

  • نحوه جمع آوری و انتقال البسه کثیف
  • تفکیک و شستشوي البسه
  • دستورالعمل کاربرد هیپوکلریت سدیم 
  • کاهش عفونت بیمارستانی با تولید البسه بیمارستانی ضد میکروبی :

  محققان کشور موفق به تولید ملحفه و البسه بیمارستانی شدند که ضد میکروب بوده و می تواند خاصیت آرامش بخشی داشته باشد. این طرح ثبت اختراع شده و با فناوری نانو و استفاده از عصاره اکالیپتوس به تولید رسیده است.

البسه و ملحفه بیمارستانی ضد میکروبی و آرامش بخش حاوی نانوپارتیکل مس و عصاره اکالیپتوس محصولی است که جهت کاهش عفونت های بیمارستانی و عفونت های پس از عمل های جراحی و جراحت و نیز عفونت های ناشی از انتقال تماسی از فرد به فرد تولید شده است.

این محصول باعث تسکین دردهای موضعی و داشتن خوابی آسوده حین بستری بودن در بیمارستان می شود. همچنین این ملحفه دارای خواص ضد التهابی است که از نانوذرات مس و عصاره اکالیپتوس بر روی پارچه های پنبه ای سنتز و بارگذاری شده است. می توان گفت این محصول منجر به کاهش آلودگی و عفونت، کاهش آلودگی تنفسی و آرامش بیماران بستری شده خواهد شد. ازدیگر مزیت های بارز این محصول می توان به تسکین دردهای نسبی، بهبود سیستم نساجی بیمارستانی، تسریع در فرآیند بهبود عفونت های سطحی، صرفه جویی در هزینه های بهداشت و درمان اشاره کرد.

 

     

    Image: 

    آدرس :تهران جنوب به شمال اتوبان نواب قبل از پل کمیل ساختمان کالای پزشکی ایران (اقاقیا)واحد ۱۲۲

    شرکت پیشگامان طب اقاقیا

     

    تلفن همراه:  , ۰۹۱۲۵۴۶۷۱۴۲

    ایمیل: ptaghaghia@gmail.com

    وب سایت: www.ptaghaghia.ir